Sunday, September 29, 2013

Leikkimökki huoneessa

Nudge myy tätä ihanaa Kidsonroofin pahvista leikkimökkiä. Mökki on ollut juuri niin hauska leikeissä kuin saattaa arvata. Sitä voi värittää, siihen voi liimata tarroja, kiinnittää piirustuksia. Rei-istä voi pujotella naruja ja kehitellä niihin liittyviä leikkejä. Ja tietenkin siellä voi piileksiä. Mökin sisälle voi myös näköjään kerätä semmoisen vuoren tavaraa ettei sinne mahdu enää lasta. 

Vastaavanlaisia pahvimökkejä myy ainakin myös Granit ja kai Ikeakin. Suosittelen tätä lapsiperheisiin, on ainakin meillä hyvässä luovuutta kehittävässä käytössä!Friday, September 27, 2013

Lisää Lontoon kujeita


Päätin iskeä loput Lontoon kuvat yhteen postaukseen, tiedossa siis sekalainen selostus erilaisista matkalla inspiroineista asioista kuten satunnainen shoppailu, moderni taide ja ruoka. 

Anthropologien myymälä innoitti sisustukseltaan sen verran että kaivoin kameran laukusta ja otin kuvia. En ostanut mitään sillä kaupan tarjonta on tyyliltään liian värikylläinen omaa makuuni, mutta matkalaukut ja kattoon ripustetut taulut olivat sympaattisia. Vastaavanlaisia elementtejä on näkynyt kotien sisustuksissa viime aikoina mutta nämä toimivat niin kivasti myös myymäläsisustuksessa. Valtava viherkasvien peittämä seinä oli myös vaikuttava, ja myymälän ikkunan maalatut pahvimukit oli hauska idea.

Kensingtonin seutuvilla ihailin hienoja näyteikkunoita mutten tohtinut astua sisään kalliisiin liikkeisiin kuluneissa ja sateessa vettyneissä tennareissani.


Itä-Lontoon puolelta löytyy hipsteriystävälliset shoppailuseudut, paljon nuorten suunnittelijoiden ja pienempien merkkien kauppoja.Tate Modern on paikka jossa käyn aina Lontoossa ollessani. Se on melkeinpä jo syy itsessään vierailla säännöllisesti kaupungissa. Nyt museo on osittain remontissa mutta näyttelysalien osalta ennallaan joten se ei juuri käyntiä haitannut. Ja täytyy sitten taas pian mennä uudestaan katsomaan uusittuja tiloja!

Rakastan museoiden myymälöitä jotka ovat yleensä täynnään mielenkiintoista, oivaltavaa sälää ja tyylikkäitä kirjoja. Tate Modernin museomyymälä on ihan oma juttunsa, siellä saa kulumaan tovin ihmetellessä kaupan tarjontaa. Täällä on hyvät valikoimat lasten kirjoja ja muutenkin lapsille suunnattua tavaraa. Tuliaiset ostinkin täältä ja ne vaikuttivat olevan hyvinkin mieleiset.Jos olisi ollut ne pari päivää lisää, olisin käynyt ehdottomasti ainakin British Museumissa hämmästelemässä vaikuttavaa Egypti-osiota. Lontoossa on paljon kiinnostavia museoita, joita kolusin paljon kaupungissa asuessani, ja suurimpaan osaan museoista on ilmainen sisäänpääsy. Museot ovat vaan niin massiivisia, ettei yksi käyntikerta välttämättä riitä kerralla kaiken näkemiseen.Yksi ravintolasuositus vielä! Hotellin vieressä sattui olemaan niin kiva ja hyvä ravintola että käytiin siellä kahdesti. Paikan nimi on Wild Wood ja se sijaitsee länsi-Lontoossa, Gloucester roadilla. Ravintola tarjoaa niin maan parasta lämmintä brownieta minttujäätelöllä, että söin saman jälkiruoan kummallakin käyntikerralla. Pizza oli kanssa todella suositeltavaa. Sisustukseltaan paikka oli kiva yhdistelmä vanhaa ja modernia sekä skandinaavista tyyliä rouheine puupintoineen. Edulliset hinnat kruunasivat käynnin.


Lontoon raportti päättyy tähän. Näillä näkymin seuraava matkani suuntautuu Intiaan joten matkapostauksia on tiedossa lisää vuoden lopulla!

Wednesday, September 25, 2013

Lauantai itä-Lontoossa

Lauantai on hyvä päivä itäisen Lontoon kiertelylle. Spitalfield Market on auki läpi viikon mutta Saturday style market tyylittää lontoolaisia vain lauantaisin. Tänne pääsee parhaiten ajelemalla maanalaista Liverpool Street Stationin asemalle ja kävelemällä parin korttelin verran kohti Bricklanea. Matkalla ohittaa luultavasti Lontoon aikaisen työpaikkani eli valokuvaliike Snappy Snapsin.

Erilaisia markkinoita, ruokakojuja, vaatekauppoja, kahviloita, baareja, outlet-myymälöitä ja vintage-liikkeitä riittää tuntikausien laahustamiseen kun kiertelee paikkoja rauhassa, pysähtyen välillä syömään tai juomaan.


Spitalfields Market on suosikkini. Toinen kiva on tietty Portobello Road market ja Notting Hillin alue, mutta itä-Lontoo voittaa silti kiehtovuudellaan. Alue kehittyy ja muotoutuu sekä laajenee kokoajan. Aiemmin jopa vaarallinen seutu on muuttunut trendikkääksi hipsterien territorioksi jossa joka nurkan takaa löytyy jotain uutta ja yllättävää. Ja tämä positiivisessa mielessä, sillä alueessa on silti vielä särmää.
Yksi kiva kahvila jossa huilata matkan varrella on Cafe 1001 Bricklanen kupeessa. Allaolevassa kuvassa poseeraan juuri ennen kahvilakäyntiä ostettu ja heti käyttöön otettu uusi nahkarotsi ylläni. Jotta päästään rönsyilemään kunnolla niin voin kertoa suunnitelleeni nahkatakin ostamista Allsaintsilta, mutta heidän takkinsa eivät näyttäneet yhtä hyviltä livenä kuin kuvissa. Ja tämä kivan harmaansininen yksilö löytyi sitten Hobbsilta joka taas löytyi Spitalfield Marketin kupeesta. 

Uusia tyylitoreja syntyy tälle alueelle kuin sieniä sateella. Backyard market oli itselleni uusi juttu. Siellä kannattaa vierailla itse paikan takia sillä sisätiloissa on jänniä, sokkeloisia myyntikojuja täynnä vintagea ja mielenkiintoista taidetta.Shoreditch- Hoxton alueelta löytyy niin värikästä katutaidetta kuin pieniä gallerioita sekä persoonallisia vaateputiikkeja.

Hoxtonissa viimeistään kannattaa jo valkata joku kiva baari ja istua alas lepuuttamaan päivän rasituksesta väsyneitä jalkoja!Tuesday, September 24, 2013

Niin lontoolaista

Lähdin Lontooseen filistelemään tihkusateista, harmaata säätä, ruuhkaa ja ihmispaljoutta- vanhaa kotikaupunkiani. Ensimmäiset pari päivää vietin päiväsajat itsekseni istuskellen kerrosbussien ylätasolla sekä kierrellen oxford street- regent street akselilla kauppoja mieheni ollessa työasioilla. Iltapäivisin liityin muiden seuraan illallistamaan ja iltaa viettämään.

Ehdin asua Lontoossa vain reilun puoli vuotta valmistuttuani valokuvaajaksi vuonna miekka ja kivi. Muodostin kaupunkiin vahvan viha-rakkaussuhteen sinä aikana. Niin vahvan vihasuhteen, että päätin hylätä haaveet valokuvaajan urasta Lontoossa ja palata kaikista suunnitelmista huolimatta Suomeen uraa luomaan. Ja niin vahvan rakkaussuhteen että tutuille kulmille on aivan pakko palata säännöllisin väliajoin katsomaan ovatko ne ennallaan.


Lontoo-teema jatkuu parin seuraavan postauksen verran sillä kuviakin riittää. Ainakin itä-Lontoon meininkejä ja shoppailu/syömis/satunnaista asiaa tiedossa.

Monday, September 23, 2013

Väriä verhoille

Olen ehkä maininnut jo aiemmin verhokankaiden värjäilyprojektistani. Alunperin aikomus oli 
tehdä niistä liukuväriset siten että väri vaalenee ylöspäin, mutta tulos oli lopulta hieman toisenlainen. Kuinka hauskaa värjääminen onkaan- kuin kehittäisi valokuvia pimiössä! Vaikkei ajatukseni toteutunut ihan suunnitellulla tavalla niin lopputulos miellyttää silmää eläväisyydellään. Ja kangas kyllä tummenee alaspäin aavistuksen verran. Käytin värjäyshommissa Deka-tekstiiliväriä sävyltään tummanharmaa. Olkkarissa on ja pysyy Vallilan Matti-verhot. Labrapullo löytyi siivouspäivän myyntikojuja kierrellessä.


Kuvat Lontoon matkalta odottavat sitä että käyn ne vielä läpi ja postaan tänne. Niitä on siis tiedossa ihan lähipäivinä!